Whitepaper: Hoe B2B Buy Now Pay Later de betalingsadministratie vermindert en de operationele efficiëntie verbetert

A man on his laptop in a warehouse
Te veel bedrijven spenderen te veel tijd aan het najagen van late facturen en maken zich zorgen of ze wel betaald krijgen voor de verkochte goederen en diensten. Of ze bieden zelfs geen mogelijkheid tot op factuur betalen aan, omdat ze zich zorgen maken over het kredietrisico of de administratieve kosten die ermee gepaard gaan.

Statistieken tonen aan dat 60% van de SME’s en 94% van de middelgrote bedrijven wachten op late betalingen. Tegelijkertijd zegt 40% van de bedrijven dat ze geen tijd hebben om achter late betalingen aan te gaan.

Het kan leiden tot operationele inefficiëntie en cashflowproblemen.

Dit is waar een B2B Buy Now Pay Later (B2B BNPL) oplossing kan helpen. Hiermee wordt het kredietrisico voor bedrijven geëlimineerd en wordt de administratie van te late betalingen overbodig. Ook kunt u achteraf betalen aanbieden zonder de administratie die komt kijken bij het doorlichten en beoordelen van de kredietwaardigheid van bedrijven.

De echte kosten van administratie en achterstallige facturen

Het gezegde luidt: 'tijd is geld', en dat zegt ons dat we beter moeten opletten hoe we onze tijd besteden. Want tijd verspillen kan geld verspillen betekenen.

Hoeveel tijd besteedt u of uw team bijvoorbeeld elke week aan administratieve taken zoals de onderstaande?

  • Handmatige kredietcontroles uitvoeren voor nieuwe klanten
  • Achter onbetaalde facturen aan jagen
  • Incassoprocedures opstarten voor wanbetalingen

De meeste bedrijven spenderen uren aan de bovenstaande taken en dit kan een echte tijdverspilling in je bedrijf worden. Alleen al het najagen van facturen kost bedrijven naar schatting 56,4 miljoen uur per jaar. De impact van tijdrovende administratieve taken is nog groter voor kleinere bedrijven, met minder werknemers.

Aangezien 93% van de Europese bedrijven 10 of minder werknemers heeft (met een gemiddelde van minder dan 4 werknemers voor SME's), is het duidelijk dat elk uur telt. Een uur onnodig papierwerk is een uur dat jij of je werknemers zouden kunnen besteden aan verkoopontwikkeling, het opbouwen van relaties, bedrijfsverbeteringen of het genereren van nieuwe inkomstenstromen.

Bovendien kan het, wanneer je team al overbelast is, onmogelijk zijn om tijd te vinden voor belangrijke taken zoals het najagen van facturen. Als dat gebeurt, loop je het risico op cashflowproblemen.

Kasstroomproblemen zijn vooral schadelijk voor kleine en middelgrote bedrijven. 89% van de bedrijfsleiders zegt dat late betalingen hun groei in de weg staan.

Wanneer achterstallige facturen zich opstapelen, komen veel bedrijven voor een dilemma te staan: concentreren ze zich op het draaiende houden van het bedrijf of besteden ze tijd aan het zorgen dat de facturen worden betaald?

Als u zich al eens in deze situatie hebt bevonden, of als u weet dat uw bedrijf de operationele efficiëntie zou kunnen verbeteren en de tijd die nodig is voor de betalingsadministratie zou kunnen verminderen, dan zou B2B BNPL uw oplossing kunnen zijn.

Administratie onder controle met B2B BNPL

Er zijn twee manieren waarop B2B BNPL de administratie onmiddellijk vermindert en de bedrijfsefficiëntie verbetert:

Automatiseert het kredietbeoordelingsproces en neemt het uit handen van uw team

Zelf handmatig een kredietbeoordeling uitvoeren kan dagen en soms zelfs weken duren. De meeste wachttijd wordt veroorzaakt door vertragingen bij het ontvangen van de benodigde documenten en informatie. Als u uw klant te lang laat wachten, ziet hij misschien af van de verkoop en stapt hij over naar een concurrent.

B2B BNPL lost dit op door het kredietbeoordelingsproces te automatiseren en de kredietcontrole voor u uit te voeren. Als gevolg daarvan hoeft u geen tijd te besteden aan de beoordelingskant van het proces en kunnen uw klanten die worden goedgekeurd hun aankoop veel sneller afronden.

Houdt achterstallige facturen en incasso's bij u vandaan

Uit statistieken over heel Europa blijkt dat facturen gemiddeld 6 dagen te laat worden betaald, 20% van de facturen meer dan 2 weken te laat is en 33% meer dan een maand te laat is.

Als bedrijf is het een gedoe om achter deze facturen aan te gaan, maar ook een noodzakelijk kwaad. Als al uw klanten u niet op tijd zouden betalen, zou u al snel problemen krijgen met het betalen van uw eigen facturen of schulden, en dit zou uw bedrijf in gevaar kunnen brengen.

B2B BNPL lost dit probleem op door op te treden als tussenpersoon tussen jou en je klant. Verschillende B2B BNPL aanbieders hebben verschillende manieren om dit te doen, maar op de een of andere manier wordt u direct betaald en vervolgens gaat de B2B BNPL aanbieder achter late facturen aan en beheert de incasso.

Houd uw bedrijf op koers voor groei met B2B BNPL

Het verbeteren van de operationele efficiëntie en het verminderen van uw administratieve werklast zijn belangrijke strategische voordelen voor uw bedrijf. Omdat B2B BNPL de repetitieve taken wegneemt die komen kijken bij het beheren van uw betalingen op factuur, kunt u meer waarde toevoegen aan uw bedrijf:

  • U en uw medewerkers voelen zich minder overwerkt, wat de arbeidstevredenheid en prestaties verbetert
  • Je hebt meer tijd voor belangrijke strategische taken, zoals marktonderzoek en het verfijnen van je zakelijke propositie, die helpen om je bedrijf te laten groeien
  • U kunt ook meer tijd besteden aan het bieden van een uitstekende klantervaring, waardoor de klantloyaliteit toeneemt.

Voeg daar het belangrijke voordeel aan toe dat B2B BNPL uw cashflow soepel houdt, en u begrijpt waarom steeds meer B2B bedrijfsleiders dit tot een belangrijk onderdeel van hun betalingsstrategie hebben gemaakt.

Hoe kan B2B Koop Nu, Betaal Later jou helpen om je bedrijf te laten groeien?

Heb je genoeg van het najagen van facturen of het constant afwegen van verschillende financiële prioriteiten, dan kan B2B BNPL iets voor jou zijn. We laten je graag zien hoe NOTYD in jouw online shop kan werken.

Wij gebruiken cookies om beter inzicht te krijgen in het gebruiksgemak van onze website en om onze dienstverlening te verbeteren. We gebruiken ze ook om de inhoud en diensten daarop af te stemmen. Wij verwerken uw persoonsgegevens in overeenstemming met onze privacyverklaring.