Whitepaper: Hoe BNPL het probleem van late betalingen kan oplossen

A man on his laptop in a warehouse
Kasstroom is belangrijk voor uw bedrijf omdat het u helpt aan financiële verplichtingen te voldoen en plannen te maken voor de toekomst. Maar wanneer uw klanten of cliënten te laat zijn met hun betalingen, kan dit een negatieve invloed hebben op uw bedrijfsvoering. Als dit een probleem is voor uw bedrijf, staat u niet alleen.

Statistieken tonen aan dat gemiddeld 30 procent van de facturen niet binnen de overeengekomen termijn wordt betaald en 1 op de 5 faillissementen hun ondergang toeschrijft aan late betalingen.

Dus wat kunt u doen wanneer u geld verschuldigd bent maar het te laat binnenkomt, en u dat geld nodig heeft om uw bedrijf vooruit te helpen?

Waarom facturen vaak te laat worden betaald


Late betalingen van facturen kosten uw bedrijf geld en brengen u in gevaar om zelf betalingen te missen.

En late betalingen van facturen zijn voor velen een slechte gewoonte geworden. De gemiddelde factuurtermijn is 30 dagen, maar veel bedrijven proberen de betaling uit te stellen als dit mogelijk is.

Dit gebeurt meestal om een paar redenen:

  1. Kasstroom

Hun geld zo lang mogelijk op hun bankrekening houden betekent dat ze het kunnen gebruiken voor andere dingen, zoals het kopen van nieuw materiaal of apparatuur, of het betalen van nog oudere facturen.

  1. Het wordt geaccepteerd

Als uw factuurvoorwaarden geen stimulans bevatten voor vroege of tijdige betaling of een boete voor te late betaling, kan de motivatie van uw kopers om de betaling prioriteit te geven laag zijn.

  1. Inefficiënt proces van crediteurenadministratie of fouten in facturering

Misschien was het e-mailadres verkeerd, werd het totaalbedrag niet goed gecontroleerd, werd het naar de verkeerde afdeling gestuurd, of heeft u het inkoopordernummer niet gekoppeld aan de factuur. Er kunnen eindeloze administratieve redenen zijn waarom facturen worden gemist of niet op tijd worden betaald.

Doelen van kasstromen van verkoper versus koper


Het is ironisch, maar u en uw kopers hebben hetzelfde doel: kasstromen handhaven en uw bedrijven stabiel en idealiter groeiend houden.

Maar, u heeft tegenstrijdige manieren om dit te bereiken.

U houdt uw kasstroom op gang door zo snel mogelijk betaald te krijgen, idealiter direct na aankoop.

Uw kopers daarentegen houden hun kasstroom op gang door u zo laat mogelijk te betalen. De twee gaan niet samen, en waar de ene wint, verliest de andere altijd. Tenzij u een oplossing biedt.

Hoe B2B Koop Nu Betaal Later beide partijen helpt

B2B Koop Nu Betaal Later is een service waarmee uw zakelijke kopers vandaag een aankoop kunnen doen en op een later tijdstip kunnen betalen.

Uw kopers zijn waarschijnlijk al bekend met het concept vanuit het winkelen als consumenten. Onderzoek toont zelfs aan dat 77% van de B2B-kopers dezelfde ervaring wil hebben bij het doen van zakelijke aankopen als bij het kopen van consumentengoederen.

Wanneer het in een B2B-situatie wordt gebruikt, is Buy Now, Pay Later ongelooflijk effectief in het oplossen van het probleem dat we eerder bespraken - het helpt zowel u als uw kopers een stabiele en voorspelbare kasstroom te behouden.

Dit komt doordat de BNPL dienstverlener u sneller betaalt dan 30 dagen voor iedere aankoop die is gedaan.

Bij het gebruik van een Buy Now, Pay Later-service zoals NOTYD, krijgt u altijd op tijd betaald, zonder achterstallige betalingen, zonder dat u iemand hoeft na te jagen. Betaling wordt meestal gedaan binnen 7 tot 14 dagen. En verkopers kunnen hun klantenbestand laten groeien, terwijl de BNPL dienstverlener het risico en de verantwoordelijkheid op zich neemt om de koper te screenen en ervoor te zorgen dat deze betaalt.

En kopers kunnen ervoor kiezen hun betalingen tot 90 dagen uit te stellen, zodat ze de aankopen kunnen doen die ze nodig hebben en toch hun kasstroom kunnen behouden.

Hoe kan B2B Koop Nu, Betaal Later jou helpen om je bedrijf te laten groeien?

Heb je genoeg van het najagen van facturen of het constant afwegen van verschillende financiële prioriteiten, dan kan B2B BNPL iets voor jou zijn. We laten je graag zien hoe NOTYD in jouw online shop kan werken.

Wij gebruiken cookies om beter inzicht te krijgen in het gebruiksgemak van onze website en om onze dienstverlening te verbeteren. We gebruiken ze ook om de inhoud en diensten daarop af te stemmen. Wij verwerken uw persoonsgegevens in overeenstemming met onze privacyverklaring.